Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
"Ik zal nooit meer huilen"
Boek Nicky Cruz - Jamie Buckingham "Ik zal nooit meer huilen"
0 Reviews | Review toevoegen

Pastoraat

Verzendkosten

€ 3,95 

Standaard levertijd

3 - 5 werkdagen

€ 8,95 *
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

"Ik zal nooit meer huilen is een opmerkelijk boek. Het heeft alle elementen van een tragedie (misdaad en intrige), plus het grootste van alle bestanddelen: de kracht van het evangelie van Jezus Christus. De eerste helft van het boek vormt de duistere achtergrond voor een aangrijpende ontknoping.Ik hoop dat dit boek een grote lezerskring zal vinden, en dat zij die het lezen Christus zullen leren kennen, die het lege, rusteloze en misdadige hart van Nicky Cruz veranderde en hem tot een legende van deze tijd maakte."

Billy Graham
 

Nicky Cruz

Nicky Cruz (San Juan (Puerto Rico, 6 december 1938) is een Amerikaanse evangelist.

Zijn ouders hielden zich bezig met hekserij. Cruz groeide op in een liefdeloze omgeving waarin pesterijen aan de orde van de dag waren. In 1953 ging Cruz naar New York waar hij bij zijn oudere broer zou gaan wonen. Hij kwam al gauw in contact met de straatbendes van New York - groepen jongeren die niets en niemand ontzien. Hij sloot zich aan bij een groep met de naam Mau Mau, een van de meest gevreesde bendes. In 1956 was hij de leider van de bende. Cruz kwam veel met drugs in aanraking, maar gebruikte ze zelf nooit.

In 1958 ontmoette hij de jonge predikant David Wilkerson. Wilkerson was een man die zich naïef en onzeker gedroeg, maar die zich toch door God geroepen voelde om iets voor de straatbendes te doen. 

Wilkerson organiseerde een godsdienstoefening waarbij hij de Mau Mau uitnodigde. De bendeleden kwamen, met de bedoeling Wilkerson voor gek te zetten. Wilkerson vroeg Cruz en een paar anderen voor de collecte te zorgen. Na de inzameling zouden de collectanten het podium oplopen om het collectegeld aan Wilkerson te geven. Daarbij kwamen ze vlak langs de buitendeur - een ideale kans om er met de buit vandoor te gaan. Op dat moment knapte er iets in Cruz, hij besefte dat Wilkerson het volste vertrouwen in hem had, en hij bracht het collectegeld op het podium.

Cruz en een aantal andere bendeleden bekeerden zich tot het christendom. Ze leverden hun wapens bij de politie in. Cruz ging theologie studeren en werd een veelgevraagde spreker in binnen- en buitenland.Nicky Cruz is een van de hoofdpersonen in de bestseller 'Het kruis in de asfaltjungle' (geschreven door David Wilkerson) en schrijver van zijn eigen levensverhaal Ik zal nooit meer huilen (uitgegeven in 43 talen, na 33 jaar 12 miljoen exemplaren verkocht).

Cruz, ex-leider van een New Yorkse straatbende, is door de kracht van het evangelie van Jezus Christus veranderd van een leeg, rusteloos en misdadig persoon in een legende van deze tijd.
Nicky woont in Colorado Springs (USA).

Ingenaaid
Levensverhaal - Pastoraat


 

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Auteur
Nicky Cruz - Jamie Buckingham
Kaft
Paperback

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Uw vraag is verzonden! Bedankt.

Wij zullen u zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

 
 
 
 
 
 
 

HOME
ALGEMENE VOORWAARDEN
PRIVACY STATEMENT
RETOURNEREN & RUILEN
GARANTIE & KLACHTEN
LEVERTIJD & VERZENDKOSTEN
CONTACT

ONS VERHAAL
GASTENBOEK
BESTELLEN
BETALEN
VERZENDEN
DISCLAIMER
Alle vermelde prijzen zijn inclusief BTW.

Postbus 109, 2410 AC BODEGRAVEN
Wilhelminastraat 33, 2411 CW BODEGRAVEN (Géén bezoekadres!)

Telefoon : (0172) 645 406 | E-mail : info@mcms.nl

KvK : 28080738 | BTW-ID : NL001342736B97 | Bankgegevens : NL90 RABO 0398 8229 56


©2021 MCMS
Keurmerk webwinkel