Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
POLYCARP | Drama
Reviews | Review toevoegen

Gebaseerd op het boek ‘Polycarp: A Destroyer of Our Gods’ van Rick Lambert

Verzendkosten

€ 3,95 

Standaard levertijd

1 werkdag

€ 14,99 *
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

De slavin Anna wordt gered en geadopteerd door christenen in het 2e-eeuwse Smyrna en raakt bevriend met de oudere bisschop Polycarp. Anna heeft moeite met de manier waarop haar nieuwe familie haar opvoedt, met name als het gaat om het leven als christen. Anna zal moeten kiezen… Voor wie is ze bereid te leven… en te sterven?

Bijbelse referenties
1 Johannes 4:7 en 1 Johannes 4:10-11

Deze film is gebaseerd op het waargebeurde historische verslag van het leven van Polycarpus, één van de vroege kerkvaders. Het daagt christenen van alle generaties uit om moedig te staan ​​op het evangelie in het gezicht van vervolging. In de westerse wereld staat ons geloof steeds meer onder vuur van de geseculariseerde samenleving, dus deze film is zeer actueel voor ons vandaag.

Polycarpus kreeg als christen onderricht van de apostel Johannes. Hij gaf onderricht in de zuivere leer, zoals die was overgeleverd door de apostelen. Vlak voor zijn dood bracht Polycarpus een bezoek aan Rome, waar hij pleitte voor de handhaving van de joodse Paasdatum, de veertiende dag van de maand Nisan (zevende maand van het Joodse jaar).

Polycarpus schreef een aan ons overgeleverde brief aan de Kerk te Filippi, waarin hij aandringt op een christelijke levenswandel, hulp aan de armen en navolging van Jezus.

In Smyrna brak een christenvervolging uit. Over zijn martelaarschap bestaat een wonderbaarlijke legende: de Martyrium Polycarpi. Hierin wordt verhaald dat Polycarpus zich op aanraden van vrienden even buiten Smyrna verborg en dat hij daar bleef om zijn broeders en zusters te sterken. Na enige tijd werd hij echter gevangengenomen en naar de arena gebracht. Daar weigerde Polycarpus te zweren bij het geluk van de keizer, ofwel, hij wilde de Romeinse goden niet erkennen en weigerde zijn geloof af te zweren. Hij werd ter dood veroordeeld en men wilde aanvankelijk leeuwen op hem loslaten. Toen deze echter niet voorhanden waren omdat de dierengevechten al hadden plaatsgevonden, besloot men hem levend te verbranden. Het vuur verteerde Polycarpus echter niet, waarop hij werd onthoofd.Taal : Engels gesproken | Nederlands ondertiteld.

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Meer reviews
Type
: DVD
Speelduur
: circa 92 minuten
Acteurs
: Garry NATION | Eliya HURT | Rusty MARTIN
Let op met kinderen tot 12 jaar Let op met kinderen tot 12 jaar
:

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Uw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen u zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

 
 
 
 
 
 
 
Postbus 109, 2410 AC BODEGRAVEN
Telefoon : (0172)645 406 | E-mail : info@mcms.nl
KvK : 28080738 | BTW-# : NL093531072B01 | Bankgegevens : NL90 RABO 0398 8229 56©2017 MCMS